söndag 30 september 2012

Roliga bilder

Igår kväll satt dottern och jag och kollade in roliga bilder på nätet. Vi hittade så mycket sjuka bilder så det är inte klokt. Vi skrattade så vi grät och knappt fick luft. Så himla välbehövligt verkligen. Det är så välgörande för kropp och själ att få skratta ordentligt, och hon och jag har samma sjuka humor så hon behöver bara visa en bild så skrattar jag så tårarna rinner.

Igår hittade vi bilder på en "grumpy cat" som vi skrattade oss harmynta åt. Den ser verkligen skitsur ut.



Och den här. Jag dör. Den är så himla rolig!
Såja. Nu har jag fått dagens garv igen.

Som pappa brukade säga: Ett gott skratt förlänger käften.

lördag 29 september 2012

Kvällsläsning

Det är så himla skönt att ligga och slappna av med en bok innan det är dags att sova. Så nu är det läsa en stund innan det är dags att natta kuddarna. Imorgon ska jag fira min sextonåring!

Det kom ett paket...

Igår fick vi äntligen paketet med saker vi beställde från Formexmässan i augusti till vår webbutik.. Vi ska nu vara återförsäljare för ett företag som säljer jättefina smycken, mobilväskor, sjalar, väskor och annat fint. Jag kommer att skriva mer när jag lagt in alla saker i butiken. Nu tog jag bara några snabba foton för att ni ska se några av sakerna vi beställde.

Få se om jag hinner börja fota idag. Jag ska ordna lite för dotterns födelsedag imorgon, och dessutom ska jag ut till Arlanda och hämta makens syster och systerdotter som ska sova här två nätter innan de åker till Island för att titta på hästar. Puh! Maken åker till Island idag med jobbet. Vissa har det bra. Vårt jobb åkte till Skövde förra året. Joråsåatte. Vad är Island mot Skövde liksom?!

Nä, nu ska jag fortsätta "greja på" lite innan det är dags för Arlanda.
Paket är alltid roligt!

Armband med svarta och vita "kristaller" som glittrar fint.

Jättefina örhängen
Armband
Suuupersnyggt halsband

Mobilväska - Dödskalle
Mobilväska - Silverpärlor
Mobilväska - Svarta pärlor

fredag 28 september 2012

Dottern bakar!

Jag tror vi blev så inspirerade av programmet Hela Sverige bakar som sändes igår, så idag när dottern var på väg hem från skolan så skickade hon sms att hon ville baka muffins, och hon ville ha banan och vit choklad i dem. Det lät jättegott, så ikväll gjorde vi cupcakes hon och jag. Mest hon. De blev lite söta, så nästa gång ska vi minska sockermängden. Vi tog muscovadosocker som är en aning nyttigare än vanligt vitt socker, och tog dessutom dinkelmjöl för att få det liiiite nyttigare. Så himla goda blev de. Det räckte gott och väl med en cupcake var, även om de inte var så stora.

Nu har vi mer kvar till imorgon. Mums!
Tyvärr syns det dåligt hur fina de blev med rosa frosting och silverströssel. Ska se om jag kan ta en bättre bild imorgon.

Träningssugen

Jag är så himla träningssugen, men det är tyvärr ingen bra idé när magen är kass. Har fortfarande ont i magen ibland, så jag är hemma från jobbet idag med. Usch vad jag ogillar hatar att vara sjuk. Får tyvärr vänta till nästa vecka eftersom maken åker iväg på jobbresa till Island på lördag och är borta till onsdag. Vill också åka iväg nu! Roligt för honom. Nåja. Väntan är ju min starkaste sida. Not.
Inte ens Zumba på kinecten skulle jag klara av nu. Buhuu... Vill träna!!

Lunchmöte

Med mig själv där jag låtsas att jag är den tuffe redaktören som granskar mitt manus. Well, I wish. Lite verklighetsfrånvänd flykt måste man väl få använda sig av...?!

Eftersom jag fortfarande är lite sjuk.

Eftersom jag inte får vara på bokmässan.

torsdag 27 september 2012

Jag idag

Nerbäddad och mår apa och undrar vad det här var ett straff för?! Heh...

Ja' ä' int' bitter

Sitter här i soffan och tycker väldigt synd om mig själv just nu. Jag mår jätteilla, har risig mage, snorig och lätt feber. Det känns som förkylning goes magsjuka, typ. Har inte orkat äta frukost än pga illamåendet, men ska nog försöka få i mig en kopp te i alla fall i hopp om att det lindrar whatever som tagit min kropp i besittning.

Alla ska på bokmässan också. Twitter, bloggar, facebook... överallt berättar människor hur glada och uppspelta de är att de ska på bokmässan. Nämen tänk inte på mig som inte ska dit. Gör inte det för all del. För jag är ju inte alls avundsjuk eller så (hoppas ironin uppfattas här så ingen tar illa vid sig).

Och jag, nä ja' ä' int' bitter...

onsdag 26 september 2012

Pappersmanus

Sådärja. Nu är jag på gång med redigering i runda 2. Det känns bra, även om jag inte är så jätteförtjust i just redigeringen. Dock känner jag att jag skulle vilja ändra lite i början, men jag vet inte riktigt hur. Jag får fundera lite till, och om jag inte kommer på någon bra lösning så får jag se om lektören kan ge mig något tips. Den griper inte riktigt tag ännu. Jag funderar på en prolog, men jag är inte helt överens med den heller.

Att det ska vara så svårt!

Ingen bokmässa för mig

Inte i år heller.
Det suger.
Fett.
Jag vill så gärna åka ner till Göteborg, kolla in böcker, förlag, hälsa på författare och bloggvänner (nya bekantskaper och de jag hälsat på förut). Men det blir tyvärr inte i år. Maken ska åka till Island med jobbet, så jag får vara hemma och ta hand om barn och hushåll i stället. Bland annat fyller dottern år på söndag och jag ska ordna lite firande för henne. Nu fyller hon 16 så det är ju inget kalas i den meningen som ska fixas, men hennes pappa kommer så det blir väl lite middag som ska ordnas.

Jag får väl trösta mig med att redigera klart manuset i stället.

Nåja, vad är väl en bal på slottet...

måndag 24 september 2012

Betvingade av Simona Ahrnstedt

Handling (kopierad från adlibris.se):
Östergötland 1349

I en tid där inget är säkert och en kvinnas heder hänger på hennes oskuld går stormannadottern Illiana Henriksdotter till en skogstjärn för att bada då hon blir överfallen och bortförd.

Markus Järv, ökänd riddare och kungens närmaste man, väntar på en utsedd kvinna som ska göra honom sällskap för natten när hans unge soldat kommer med helt fel person. Inte bara är kvinnan framför honom mager och blek han märker också snabbt att hon kommer från en fin familj. Han bestämmer sig för att rida tillbaka med henne men under färden stöter de på Illianas bröder och en olyckshändelse gör att en av bröderna dör.

Från och med den stunden kommer maktspel, intriger och kunglig diplomati att för alltid bestämma över Illianas och Markus liv. 

Mitt omdöme:
Har suttit och närapå sträckläst den här underbara boken och försummat det som jag borde göra (typ oviktiga saker som snyta barn, laga mat och jobba). Jag har suttit och njutit, njutit, njutit. Njutit av miljöerna, intrigerna, språket, sexet... Ja herregud, sexet ja. Man klarar bara av en scen i taget, man måste gå och vrida ur trosorna mellan... *host, host* Det är hett, det är ångande, det är passionerat. Det är romance. Visst finns stereotyperna där: den starke, stilige mannen och den smarta, snygga kvinnan som ogillar varandra först men älskar varandra djupt i slutet efter en lång resa med många vindlande stigar och snår. Men vad tusan, vad gör det?! I like! A LOT!

Allvarligt talat, det här är det bästa som hänt sedan... ja, sedan Överenskommelser. Fanns det inget negativt med boken då? Jo, en sak. Den tog slut.

Skriv nu för bövelen Simona så vi snart får fortsätta läsa romance. Som jag (och många med mig) så väl behöver.

Betyg:
5 av 5

Färdigredigerat. Fas 1.

Nu är första delen av redigeringen klar. Datorredigeringen. Nu ska manuset skrivas ut för att redigeras i fas 2. Känns som det kommer att bli ett bra manus det här.

YAY!

Ledig dag = skrivdag

Måndag innebär ledig dag. Superskönt. Idag är sonen hemma. Han har haft hosta och feber förra veckan så han fick passa på att vara hemma en dag till när jag ändå är hemma. Nu sitter han och tittar på "Lilla röda traktorn" och jag får lite "egentid".

I morse var vi på utvecklingssamtal på sonens skola, och det verkar gå bra för honom. Skönt det.

Nu ska jag redigera klart. Har bara 17 sidor kvar. Sedan ska manuset skrivas ut och jag ska gå igenom det i pappersform en gång också. Jag brukar göra så att jag redigerar först i datorn och sedan skriver jag ut och redigerar en gång till på papper. Hur det än är så tycker jag att det är enklare att "se" saker som behöver förbättras på papper än i datorn. Mer överskådligt på något sätt. Jag vet inte, men det funkar för mig i alla fall. Och det är ju det viktigaste.

Dagens nostalgiska musik från 1988. Den överjordiskt vackra Ofra Haza... Låten håller än idag.

lördag 22 september 2012

Myslördag

Idag har det varit en jätteskön dag. Dagen började med att jag satt i soffan och läste Simonas underbara bok Betvingade medan sonen kollade film, och regnet droppade utanför. Ljuvligt.

Efter den sköna morgonen stod ensamshopping i Farsta på schemat. Jag skulle handla presenter till dottern som fyller år nästa helg. Dessutom köpte jag nya gympaskor. Ska iväg på första gympapasset på evigheter imorgon. Känns jätteskönt att komma igång med träningen.

Men ikväll är det filmkväll med tända ljus och lite naturgodis som gäller. Avatar på fyran. Vilket landskap! Åsså lite kärlek på det. Ahh!

fredag 21 september 2012

Lektör

Jag har ca 100 sidor kvar att redigera, och det börjar snart dra ihop sig till testläsning och lektör.

Nu har jag tagit en första kontakt med en lektör som jag fick rekommenderad av Annika när vi träffades på Åsas release. Helt rimligt pris och hon verkar jobba snabbt, så det verkar jättebra. Berättar mer sedan när jag faktiskt lämnat in manuset.

Det närmar sig. Och det känns superläbbigt!!!
Hjälp! 

Vad hände?

Vem bjöd in hösten? Inte jag i alla fall. Jag menar, 3 grader!? Tre! Bara att leta fram vantarna igen.

torsdag 20 september 2012

Lite mallig är jag allt

Mitt namn finns med i tacket i Åsas fina bok, och jag är så hedrad! På riktigt! En liten tår kom minsann i ögonvrån.

Hela Sverige bakar

Programmet på 7:an får mig att bli tokig. På mig själv. VARFÖR har jag så lätt att gå upp i vikt så jag inte kan baka så mycket som jag vill?! Gaaaahhhh! Vad GOTT det ser ut. Tårtor, tårtor, tårtor...
Fantastiska tårtor från det HÄR bageriet.

onsdag 19 september 2012

Åsas releasefest

Ja, jag skriver Åsas trots att det var två författare till som presenterade sina nya alster. Det var ju bara Åsa jag kände till av dem, så jag skriver Åsas för enkelhets skull.

Ett härligt mingel med god mat (herregud vilka goda ostar! Åt tre omgångar av dem...), gott vin, härlig samvaro och bokprat. Jag fick träffa två nya personer; Ebba och Katarina. Så märkligt det är att det känns som jag redan känner dem, trots att jag inte träffat dem förr. Bara via bloggen. Några bloggerskor som jag träffat tidigare stötte jag också på; Annika, Spader Madame och Susanne.

Nu sitter jag här och fingrar på böckerna i goodiebagen och längtar efter att få dyka in i Åsas bok!
Vilken buffé! Galet gott! I died and came to heaven!

Mums!!!

Christer Nylander pratar om sin bok Maktens offer

Vackraste Åsa visar upp sin fina bok Sonjas hemlighet

Dag Öhrlund om sin bok Skriv din bok och sälj den!

Tre författare och en förläggare

Katarina och Susanne, och jag tror minsann Varg Gyllander skymtar i bakgrunden mellan de vackra kvinnorna...

Underbara Stockholm!

Goodiebagen

Innehållet

Alltså de här smyckena! Armband och halsband. Så sjukt vackra!

På väg till releasemingel på Fotografiska

Ska bli så himla skoj! Och jättespännande att se om jag känner igen någon eller om jag får stå och trycka i ett hörn någonstans... Hihi.

tisdag 18 september 2012

Imorgon: nytt releaseparty!

Imorgon är det dags att gå på mitt livs andra releasemingel. Då är det förlaget Bra Böcker som har lite mingel med tre författare som släpper sina böcker. Bland annat supervackra Åsa Hellberg som snart ska släppa sin andra bok om Sonja; Sonjas hemlighet. Som jag längtar efter att få läsa den!

Men det är inte bara hon som är där. Dag Öhrlund som släpper sin bok Skriv din bok och sälj den, plus Christer Nylander och hans bok Maktens offer.

Spännande ska det bli att gå dit! Tjohoooo!

Vem mer ska dit? Så jag vet vem jag ska hålla utkik efter? :)